Apa nak jadi time final nanti...aku dapat score x???aku risau sgt neh...(risau2 x tulah feel nak final xda)sedey sgt rasanya...aku x excited nak final kali neh...sedey yg amat..i need 2 make preparation but bila ???aku kena mulakan...kalu x smpai esok nak exam pn aku msh cmni..huhuhuhu...banyak sgt problem aku sem neh lbh teruk aku bermasalah ngn kawan2 aku...dimana silapnya..entahlah..suma pk diri 2 bagus..keja nak blame orang je...aku x cukup sabar nak kawan ngn org cmni..Ya Allah tabahkan hati hambamu ini...semoga aku mampu melalui ujian dan dugaanmu ini...sesungguhnya aku hambamu yang lemah..hanya engkau tempat aku berlindung dan memohon pertolongan...Amin2..






mungkin neh last post aku untuk kali neh..insyaAllah lepas final aku akan smbung lagi..xda masa lagi untuk aku...i need to study..20hb neh aku dah start final...tp 2 la aku nak final tapi still nak buat kerja luar..insyaAllah xda halangan 15/4-16/4 neh aku pegi bangi dan gombak..coz aku menjadi RA(Research Assistant) lecturer aku untuk menkaji tentang "TUN HUSSEION ONN"..rasa seronok nak bantu lecturer aku coz bleh jadikan pengalaman n tambah ilmu aku lagi walaupun sesetengah orang fikir akan ganggu study aku coz time pegi neh aku dlm zon study week..but perlu tau..x suma orang cara study sama..so hanya diri kita tau kemampuan kita..rite???

sebelum aku menutup post aku untuk beberapa minggu neh...sesiapa yang senasib ngan aku yang bakal menduduki final exam.."GOOD LUCK "..semoga berjaya..dan buat terbaik untuk diri sendiri,family dan semua..dan paling penting ikhlas semata2 kerana ingin menuntut ilmu..semoga berkat doa kita ,ibu bapa dan semua..kita sama2 berjaya..mohon maaf jika da salah silap atau menyakiti hati..aku cuma insan biasa...x sempurna...ok2..dah panjang lebar sangat neh..i need to stop...thanx coz read my post..love u all..salam ikhlastulusabadi..
















sekadar kata2 untuk seorang sahabat

BiLa SaHabaT KaTa SUKA,

X sEmEsTiNya Dia CINTA.. iNi kERaNa, aNda TEMAN yG LaYaK d SuKa. BiLa tEMaN CEMBURU,

TidAK sEmEsTinYa diA CINTA.... iNi kERaNa, aNda TEMAN yG HEBAT BiLa mEnJaLiNkaNPERSAHABATAN....

biLa saHaBaT KaTakaN RINDU,

tiDaK sEmEstiNya diA CINTA, iNi KeRaNa,diA RINDU Pada TEMAN sEBaiK aNda.. MaKNaNya,saYa BeRHaK KaTa Saya SUKA paDa aWaK, cEmBuRu BiLa aWaK kEtEpiKaN saYa, RINDU biLa aWaK Lupa PaDa sAya..





Post kali ini aku nak berkongsi Kata-kata ini diambil dari filem "SyUrGa cInTa",lakonan awal dan heliza...byk kali tgk cita neh..housemate aku pn asyik pasang ,so automatik bila aku x tau nak watpa aku pn join tgk walaupun hakikatnya aku dah tgk banyak kali..tp x penah nak bosan....best cita neh,aku layan sampai nak menitis air mata..banyak pengajaran dan kata-kata paling aku suka dalam cita neh adalah.......JeNis-jEnIs JoDoH...

yG pErTaMa : JoDoH dArI sYaiTaN...
KaMu BeRdUa bErKenALaN.....BerPegAnGaN taNgAn....TeRus BerBuaT mAksIaT....MenGanDuNg...KeMudIaN KaMu bErdUa BerKaHwIn....

yG kEdUa : JodOh dArI JiN...
KaMu BerDuA bErKenALaN....teTapI hAnYa sALaH sEoRanG yG beNar2 SuKa....yG sUka aKaN MenYihIr yG seOrg laGi sUpaYa mEnYuKai...kEmUdIaN kAmu MenGahwInInYa....

yG kEtIGa : JodOh DarI ALLaH...
KaMu bErDuA bErKeNaLan.....TerUs MenUsUk kE KaLbU....yG LeLaKi aKan TerUs MeMinAnG yG pErEmPuaN....PiNanGan dItEriMa.....KamU bErDua BerKahwIn.....InsyAllah...berkekalan hingga Ke aKhIr HaYat.....

ItULaH yG dIKaTaKan SyUrgA cInTa..... JodOh yG mANaKah MenJadI piLihAn? BerILaH cInTa dAn KasIh SyG pAdA oRg yG bEnAr2 BeRhAk....LeLaKi yG iKhLas dAn jUjUr..tIdAk aKaN seSeKaLi mErOsaKkAn pAsAnGaNnYa....pErNahKaH pAsAnGaN aNdA mEnGiNgAtKaN teNtaNg sOLat seTiaP kALi aNdA LeKa?pErNaHkAh pAsAnGaN aNdA mEnGaJaR aNdA sEpotOnG iLmU aGaMa?....hAnYa aNdA yG tAu jOdOh yG mCm mAnE aNdA dPt...aWass...jGn saLah LanGkAh....


p/s:jadikan panduan dan lebih berhati2 mencari jodoh....salam
TEMUDUGA TERBUKA!!!
SEMUA AKAN DIKEHENDAKI HADIR TANPA SEBARANG PENGECUALIAN

KEKOSONGAN JAWATAN:
A. Ahli Syurga Dari Awal.
B. Ahli Neraka Dari Awal.
C. Ahli Neraka Sementara Kemudian Akan Dilantik Jadi Ahli Syurga.

EMPAT GANJARAN LUMAYAN (khas untuk jawatan A):
1. Nikmat kubur.
2. Perlindungan di Padang Mahsyar.
3. Keselamatan Meniti Titian Sirat.
4. Syurga yang kekal abadi.

TARIKH TEMUDUGA:
Bila-bila masa secara adhoc bermula dari saat membaca iklan ini.

LOKASI TEMUDUGA:
Di dalam kubur (alam barzakh).

KELAYAKAN:
Anda tidak perlu bawa siji-sijil,termasuk sijil saham termasuk saham Internet.
Anda tidak perlu bawa pingat , Mercedes mata belalang atau kad kredit.
Anda tidak perlu bawa wang atau harta serta emas yang anda kumpul.
Anda tidak perlu berparas rupa yg cantik, hensem atau berbadan tegap atau seksi.
Sila bawa dokumen asal iaitu : Iman dan Amal serta sedekah jariah sebagai sokongan.

PANEL/PENEMUDUGA:
Mungkar dan Nakir.

ENAM SOALAN BOCOR:
1. Siapa Tuhan anda?
2. Apa Agama anda?
3. Siapa Nabi anda?
4. Apa Kitab anda?
5. Di mana Kiblat anda?
6. Siapa Saudara anda?

CARA MEMOHON:
Anda cuma perlu menunggu penjemput yang berkaliber untuk menjemput anda. Ia akan menjemput anda pada bila-bila masa saja (mungkin sekejap lagi). Ia akan berlembut kepada orang-orang tertentu dan akan bengis kepada orang-orang tertentu.

Ia diberi nama Izrail.

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM TEMUDUGA TERTUTUP INI:
Hadis Hasan yang diriwayatkan oleh Ahmad Hanbal, yang bermaksud begini:
Sila war-warkan tawaran jawatan kosong ini kepada semua sahabat.

Wallahu-a'lam. Semoga berjaya dalam temuduga ini.
Sila lihat tawaran-tawaran lain sebelum menjadi jenazah

Kawan...

1) kawan tu bkn mcm main FUTSAL.
Mula-mula kejar... dah dapat sepak...
2) kawan tu bkn mcm main SKATE .
Mula-mula gosok.. . lepas tu pijak...
3) kawan tu bkn mcm main RAGBI.
Mula-mula tangkap.. . dah dapat tendang.. .
4) kawan tu bknnya mcm PAMPERS .
dah pakai,buang.. .
5) kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS .
Waktu baru beli pakai. .. Dah sengkek gadai. ..
6) kawan tu bkn mcm PELANGI .
Hari cerah takde.. . hujan gerimis baru muncul...
7) kawan tu bkn mcm KERETA .
Rosak skit,jual. .. ambik kereta baru.. .
8) kawan tu bkn mcm CHIPSMORE .
kejap ade kejap takde.. .
9) kawan tu bkn mcm BANK .
Bila dah takde duit,pegi kat sana ambik. ...
10)lagi...kawan tu mcm ape ye????



Walau ape pun tanggapan org tentang kawan...
bagi saya,kawan tu penting.
Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis,
sedih,berduka dan sebagainya.
Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan
berbincang tentang pelbagai perkara.
Yang penting,seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd
kawan-kawannya.. .

My mood today