Kalau perempuan cantik pendiam

lelaki akan kata:wow!ciri2 isteri idaman...

Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat

Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...

Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!

Bye Myspace Comments: betul @ x??? aku pun x tau..hehehhehehe...hanya orang yang alami tau kan??



"Say No To Polystyrene",kempen neh dah start kat U aku..huhuhuhu..tp 2 aku x kisah n still x amik port..guna ja polystyrene bila aku bungkus makanan kat kafe kat kolej kediamanku.tp beberapa minggu lepas dah start dikuatkuasakan kat kolej kediaman aku cm menyusahkan gak coz kena bawa bekas makanan sendiri bila nak bungkus makanan.kalu xda kelas xpalah,tp kalu da kelas??xkan nak bawa bekas g kelas..tp xpa,kat kafe da sediakan tp kena beli harga $ 0.50..1st aku bengang gak..tp setelah baca keburukannya,aku ngan ini turut nak berkempen ..so *say no to polystyrene"




Keburukan penggunaan polystyrene:

>Bahan pembungkus polisterin mengandungi bahan unsur karsinogen yang boleh mendatangkan kesan mudarat pada kesihatan
>Agensi Penyelidikan Kanser Antarabangsa (IARC),Pertubuhan Kesihatan Sedunia(WHO) mengkelaskan stirena sebagai bahan karsinogen kumpulan 2B iaitu agen penyebab kanser kepada manusia.
>Stirena adalah Mutagen yang menyebabkan perubahan genetik yang berpotensi merosakkan sistem pembiakan.Pendedahan kepada stirena juga merendahkan bilangan sel darah merah.Mengandungi bahan kimia stirena dan benzena yang boleh menjejaskan alam sekitar kerana sukar terurai dan mengambil masa 500 tahun untuk di musnahkan secara semulajadi.

Alternatif Lain:

- Bawa bekas makanan sendiri dijamin tidak memudaratkan untuk membungkus makanan dari kedai
-Menggalakkan gerai-gerai makanan untuk membekalkan atau menggunakan bekas makanan yang boleh dikitarkan semula bagi tujuan membungkus.
GraphicsAku tertarik sangat Artikel neh.. "Bulan Ini Bulan Cinta"..Menarik ka???Bulan neh bulan februari..bagi yang jahil mereka menganggap bulan neh istimewa kerana februari merupakan "valentine Day"..@Hari Memperingati kekasih...huhu..bagi sya..Hari-hari adalah hari kekasih..tul x???kekasih saya adalah Allah SWT,Nabi Muhammad SAW,Keluarga Tercinta,Rakan-rakan perjuangan dan suma yang menyayangi sya..InsyaAllah,sya juga kan menyayangi anda semua..ehmmm..untuk cerita lagi detail,sya amik artikel neh sbg perkongsian ilmu bagi yang x sempat menjenguk web I luv islam..Graphics



Bulan Februari, bulan yang dinanti-nantikan oleh pasangan kekasih. Apa yang istimewanya dengan bulan ini? Tak lain tak bukan, setiap 14 Februari mereka meraikan Hari Kekasih yang juga dikenali sebagai Valentine's Day.

Membuta tuli barangkali, meraikan dengan penuh keghairahan tanpa mengetahui sejarah dan kisah sebenar Hari Valentino diraikan. Islam mengajar kita mencegah kemungkaran dengan tangan, jika tidak mampu cegahlah dengan perkataan dan jika masih juga tidak berkeupayaan, cegahlah dengan hati. Doa. Benci kepada kemaksiatan. Benci kepada kemungkaran. Jangan sekali-kali menyokong atau mengiyakannya! Andai kita meraikan Valentines' Day, bukankah ini bermakna kita menyokong tindakan Valentino pada satu masa dahulu?? Istighfarlah.. istighfar.. minta keampunan dari Allah.


Setiap Hari adalah Hari Kekasih

Kenapa mesti tunggu 14 Februari? Bukankah tidak sempurna iman seseorang seandainya dia tidak mengasihi saudara seagamanya? Bukankah agama kita agama yang penuh kasih sayang? Apa salahnya kita berkasih sayang setiap hari? Berkasih dan bersayang pada orang yang sepatutnya dengan cara yang bersesuaian. Tidak melanggar syarak, tidak melampaui batas.

Kasih kepada ibu bapa, kepada keluarga, sahabat dan jiran tetangga. Kasih kepada fakir miskin dan anak yatim. Kasih kepada mereka yang berhak.

Malangnya. Bukan perkara baru, sebagai meminta bukti kasih dan sayang dari si gadis, si teruna memujuk rayu, "Kalau betul sayangkan saya, buktikan!". "Kalau sungguh cintakan saya, tidurlah dengan saya!". "Kalau betul percaya dengan cinta saya, serahkan benda yang paling berharga itu, saya akan jaga kamu sampai bila2!"

Justeru, sebagai lambang cinta si gadis pula, dengan penuh kasih sayang, sanggup serahkan diri, korbankan mahkota diri. Bertepuk soraklah syaitan laknatullah, sepasang anak cucu Nabi Adam tumbang dalam kancah kemaksiatan. Astagfirullahalazim..

Inikah makna cinta? Inikah makna kasih dan sayang? Adakah ini yang diajar oleh agama kita?
Bila yang halal dan yang haram dicampuradukkan, manusia kian keliru. Mudah goyah dan cepat tewas dengan pujuk rayu. Siapa yang harus dipersalahkan?

Jangan menunding jari, muhasabah diri kita. Katakan TIDAK pada Hari Valentine. Tak perlulah kita menghambakan diri, membuta tuli menjadikan Barat sebagai kiblat kita. Jangan biarkan budaya kuning berleluasa dan berkuasa dalam diri kita. Usah gadaikan maruah, prinsip dan harga diri demi mengejar makna cinta yang salah. Keseronokan yang sementara, sengsara menanti di hadapan.

Bercintalah, berkasih sayanglah tapi ingat syurga Allah hanya bagi mereka yang beriman kepada-Nya, patuhi suruhan-Nya, jauhi larangan-Nya. Hidup di dunia cuma sementara, akhirat itulah yang kekal abadi.


Destinasi seterusnya..kluang..hahhahahaahha..
spontan yer plan..balik ja dari kelas amik lesen cadangnyer nak g air itam jap..jalan2 ja
tp cmna entah aku n aireen spontan terus ja jalan smpai la kluang
ingatkan jauh..ehmmmm,x la jauh sgt..cm g Bp gak..
Kami stay kat sana kat umah sepupu dia
dia pn 1st time dtg ngn kwn bkn ngn family dia..
best gak jln2 sana..g kenduri kawan jiran sepupu dia,
len jugak tradisi diorg,siap da dak2 dari sek agama 2 bagi persembahan
time aku dtg diorg ngah selawat,sedap teliga aku dengar alunan selawat 2,tenang sgt..
berbeza kat tempat aku cr diorg kawen..hehhehehehe
agak kagum gak n terlintas dihati kan best kalu kenduri kawen aku cmni..hehehehe
berangan kejap..("_")
sblm balik td singgah kat kluang mall,aku pn laknakan keinginan aku nk makan secret recepi
aku rindu nak mkn kek coklat dia..my favarite aku 2..
ehmmmm,lupakan niat nk diet jap..aku nikmati kek 2 tnpa ingati diet aku..
pas makan..g timbang..alamak..dah naik upanya berat badanku..huhuhuhu..
td dah mkn kek..entah2 lg g pasni..
kena wat sesuatu neh..kang bising lak mak aku kalu balik nnt..huhuhuhu...
xpa2,sekali ja..pasni x tau bila g sn g..coz pasni dah busy ngn test n assignment..
k ar,mls nk cita pnjg..i have assignment to settle n this wednesday i have test..huhuhu..moon.times up..studyyyyy
















Tension ar sem neh,aku semangat nak menaikkan pointer aku
tp aku bermasalah ngan lectuter aku..suma x best,ajar x faham..
dah la subjek mengira,kalu x faham dlm kelas mmg x leh jalan otak aku neh..
"arghhhh,tension ar..kwn2,da x tempat yg leh menenangkan jiwa"
"jom g pantai nak"
Punya la tension semalam sampai hbs je kelas yg amat memeningkan kepala aku.
aku n bersama2 kwn aku g pantai punggur yang agak jauh dr u aku neh..
bab nak cr ketenangan n nk realease tension..
kta org pn ngn semangatnya mengatasi kejauhan 2 meneruskan gak perjalanan smpai kat pantai..hehehhehe..best la..
bersantai tepi pantai katakan..nk makan kerang tp nasib x bek..dah hbs..huhuhu
mkn bihun goreng jelah..
nasib x leh mandi kalu x dah lama ktorg neh mandi manda....hehehehe
pas je dr pantai punggur ingat nk balik..
tp x cukup realease tension ngan meredah hujan...
kitaorang meneruskan misi g Squre one lak..
ingat nak karok tp tutup..
so kitaorg pn bershopping la..hahhaha..
menghabiskan uit aku lg..
2 la aktiviti ktorg bila tension n penat menghabiskan masa study kat library
pantai..shopping n makannnnnnnnnnn..
mls nk cita pnjang..tgk pn tau pa post aku nk cita..so tgk la..



















Danau bawah tanah Macan Che yang terletak di semenanjung Yucatan yang diyakini sebagai anugerah dari dewa suku Maya di Meksiko dan dikenal sebagai danau terlarang.




















Sungai bawah tanah yg terletak di Luray Caverns, Virginia. Efek pantulan air nya di langit2 gua mirip dengan pantulan emas


















Danau bawah tanah ini yg terletak di Banff, Kanada. Perlu waktu berapa lama tuh air terjun mini buat menuhin volume danau, sebuah karya cipta alam yang sangat menarik


















Danau bawah tanah yg terletak di Gua Mellisani, Kefalonia, ditemukan karena reruntuhan yg menutupi gua hancur akibat gempa bumi tahun 1953.
Reruntuhan gua






















Danau bawah tanah yg terletak di Meksiko, unik karena dipenuhi lelehan batu kapur setipis air.



















Cheddar Gorge, Sungai bawah tanah yg terletak di salah satu jurang terbesar di Inggris bernama Cheddar Gorge. Terdapat di sebuah gua yg jg bernama Cheddar dmn disini ditemukan tengkorak manusia tertua di Inggris thn 1903 diperkirakan berumur 9000 tahun.

























Danau bawah tanah ini dijadikan kolam renang alami yg terletak di Austin, Texas bernama Hamilton.



















Gua Lechuguilla di Taman Nasional Carlsbad Caverns, New Meksiko merupakan gua terpanjang kelima yg ditemukan. Panjang 193 km dan kedalaman 489 m, terdalam di Amerika Serikat.

Renung2kanlah sahabat ku…..

Murtabak pong sodap,,mmmm.


Oleh : Zamri Keciks

Gambar diambil dari syarikat pengedar telur ayam, telur masin dan telur puyuh di Kg Melayu Subang. Depa ni pemborong telur di mana telur-telur tersebut dibeli dari 'farm' dan dijual semula kepada pelanggan-pelanggan 'perniagaan' iaitu restoran-restoran dan kedai-kedai runcit.

Sebab tu lah bila beli telur kita kena basuh..tapi kalau dah jadi kes macam ni kena samak jawabnya...

Dulu aku sensitif pasal kes
1. Telur tak basuh bergelumang taik ayam,ada org yg jual roti canai, or roti telur, amik dari papan terus pecahkan kat roti.Tangan dah terkena tahi ayam kering lepas tu pap..pap henyak kat roti canai yang kita nak makan..ehhh geli aku!

2. Telur dibilas-rendam pakai air satu besen sahaja...(cara salah menyucikan najis menurut feqh) Kini tambah lagi satu...

3. Telur dijilat anjing dan bergelumang hama anjing...

Jurufoto ada menegur owner ni pasal anjing ni tak patut la melepak dengan telur-telur tu... Jawapan owner: Tarak!!! ini anjing tarak jilat itu telur, makan pun tarak... Memang la apek oi.....Masalahnya, aku nampak menatang anjing-anjing ni suka jalan hidu sana hidu sini dan moncong hidungnya yang basah tu menyentuh setiap objek yang dihidu....memang sedap sebagai penambah perisa masakan telur.

Moral of the story

Terpulang kepada diri masing-masing, tapi sila berhati-hati dan meneliti bila nak makan kat kedai makan.Aku fed up makin hari makin banyak isu taharah pasal kedai makan terserlah... no wonder umat Islam hari ni bukan main keras hatinya...disebabka n yang masuk ke dalam perut pun macam-macam jenis ingredient gamaknya.

Mungkin elok kita masak sendiri di rumah dengan telur-telur yang dibeli di pasaraya besar, sebab telur ni direct dari farm bukan dari pemborong.Itu pun kalau gudang depa tak guarded by canines.

AKU RASA DAH SAMPAI TAHAP SERUAN WAJIB NI, ORANG ISLAM MESTI MENGAMBIL TANGUNGJAWAB MENGELUARKAN DAN MEMPROSES MAKANAN UNTUK UMAT ISLAM, BUKAN MENGHARAPKAN ORANG LAIN PRODUCE DAN TEMPEK COP HALAL JAKIM. KITA NI SENSITIF SANGAT PASAL 'LOGO' HALAL...... KALAU YANG BUAT MAKANAN BUKAN ORANG ISLAM, APALAH HARAPANNYA..








-> write 'Makkah' but don't write 'Mecca' coz 'mecca' mesans 'House Of Wine'...

--> write 'Muhammad' don't write 'Mohd' coz 'Mohd' means a dog with a bigbmouth'...

-->write 'Allah S.W.T' or 'Allah' only not '4jji' coz '4jji' means for Judas Jesus Isa Al-Masih...send this to all muslims..

--> prkataan "BYE" adalah jarum sulit kristian yang BERMAKSUD dibawah naungan pope.

-->Jangan gunakan "A'KUM" sbb ia bermaksud Binatang dlm bahasa Yahudi..

-->SEMEKOM/SMEKOM pula BERMAKSUD celaka kamu..jadi GUNAKAN perkataan SALAM sebagai singkatan bagi assalammualaikum...

My mood today