Assalamualaikum n salam sejahtera blogger2..camna cuti hujung mgg?g jalan2 x?rasanya student2 ipt tgh sibuk wat preparation 2k final exam..me 2 but malas lagi nak stdy neh coz baru balik dari trainning drive..pagi2 dah bgn semata2 nak g trainning drive..semangat giler kot..coz rabu neh test JPJ..huhu..start next week,4 hari aku kn berjuang n kuat semangat coz Isnin,selasa n Khamis ada final exam..rabu lak test JPJ..huhuhu..saat2 genting dalam hidupku..so i need 2 relex and cool je hadapi suma neh..just do it rite?

Ok la..sya just nak share artikel tentang "Ayah@Abah@Bapa@Daddy@Papa"..bila sya baca artikel neh rasa nak nangis n buat sya rindu sgt2 kat Ayah sya...hope kita leh amik pengajaran n renungkan artikel neh supaya kita sygkan n hargai Ayah kita sama seperti kita syang n hargai IBu kta...



--------AYAH--------♥
--------AYAH--------♥ Mungkin ibu lbh kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?
Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tp tahukah kita bhw seba...ik saja ayah pulang bekerja dgn wajah yg letih ayahlah slalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ?
Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jgn minum ais!".Tp tahukah kamu bahwa ayah sangat risau.?? Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dgn tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bhw ayah hanya ingin menjaga kita? Krn bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sangat berharga.
Saat kita sudah d percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaan nya...Maka ayah lah yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..
Setelah kita dewasa,ayah telah mghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar.. Di saat kita memerlukan ini-itu, utk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..
Saat kamu berjaya..Ayah adlh org pertama yg berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dngan bangga..
Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..
*Rindu kat Ayah N IBu tercinta...huhuhuhuhu*
Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..ayahpun tersenyum bahagia.. Apa kita tahu,bhw ayah sempat pergi ke belakang dan menangis? Ayah menangis krn ayah sangat bahagia..Dan diapun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya".. Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk..Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita.. (sebarkan jika kita sayang 
kepada ayah kita) Ɩ♥ѵӗ U ayah ({})♥

0 ulasan:

Catat Ulasan

My mood today