*gambar neh gambar Cik S..En Haris kata she have good skill communication n high level of confident...but depend on u to judge her..for me..x suma org leh wat cm dia..



Salam hari jumaat untuk blogger yg berkunjung kat blog aku neh..just nak share ttg sesuatu bernama "keyakinan@confident"..Alhamdulillah hari neh aku settle 1 presentation..lega2 tp x bleh wat relex lagi coz aku da 3 presentation 2k subjek dan 1 presentation 2k psm(Projek Sarjana Muda)@thesis aku..Alhamdulillah presentation group aku ok n lecturer aku kata bek..senyum lebar aku hari neh..coz aku leh present ngn confident n my slide can guide me during the presentation..so x la nmpak sgt kesalahan pronounciation aku..teringat aku masa 1sem ..mak ai..pegang mic mmg getar smpai nk jatuh mic 2..but now aku lebih confident..terima kasih ngn En.Haris,PA@supervisor@lecturer aku..w/pun selama neh dia penah kutuk n malukan aku depan dak2 kelas..sekarang aku realease..suma yg dia buat 2 untuk kebaikan aku n kawan2 aku..Hari neh,presentation terakhir 2k subjek dia..betul pa dia kata..dah nampak improvement kat slide n presentation kami suma dalam group n individu presentation..nampak kematangan kami dalam presentation n suma lebih confident..seronok tau tengok situasi dalam kelas..hope suma neh guide kami bila nk LI n keja nnt..lg 1month kami suma bergelar mahasiswa/i..huhuhu..sedey lak..

ok2.berbalik pada tajuk entry aku 2..kat cni macam2 cara n gaya seseorang 2 tunjukkan supaya nampak lebih confident..cm dak2 kelas aku sendiri..mcm2 ragam aku leh tgk..ada yang kalu dalam kelas..huhahuahahua..x kira masa..keja nk cakap je..tp bila lecturer tanya or soh g depan,mati kutu..da lak..senyap je dlm kelas tp bila kena tanya dia explain kalah lecturer..hehehhehe..da plak.mmg konfiden..tp point dia cakap hampeh n x m'jwb soalan..dia sendiri x faham soalan..but i'm respect kat beberapa org..mmg confiden level dia tgg giler kot..dia x kisah kena gelak n kutuk..yg penting diri dia..En.haris kata she have a good communication skill..tgk gelagat dia present hari neh..kalu aku mmg malu giler kot but dia bleh je pakai spek mata itam 2 semata2 nk provoke tajuk dia..mak ai...but 2 la dia..w/pn kdg2 mulut dia bising but sumthin yg dpt belajar dr gelagat dia..dia mmg konfiden level tgg..kena kutuk@kata pn still leh gelak2 n senyum..dia salah seorg yg En haris jadikan contoh..n 1 lagi yang yang leh wat kita confident bercakap kat depan audien ngn berpakaian cantik n comel2..hahahhaha..

2 contoh perangai gile2..xpe2..yg penting point dia nk sampaikan btl..x kira la cmna pn..then bila tgk gelagat cik adah neh teringat lak seorang cikgu yg femes ngn ratu miming..kenal x?cikgu shida..aku dah tgk video2 kat youtube..mmg lawak n best la cikgu neh..but certain org x suka dia..2 pandangn org..aku x leh komen..but pa yg leh aku katakan dia neh mmg high level of confident..kdg2 kita kena pandangan org pada sudut positif bila kita berpandangn negative kat seseorang ok..pada pandangan aku,x suma orang mampu buat cam dia..n da fakta menyatakan someone yg da minda kreatif mmg kan jd someone yg different ngn orang lain..n aku respect ngn cikgu neh coz dia berani+confident..dia x kisah pa orang kata n da org benci dia..hope dia teruskan usaha n keep sharing...then lastest..upanya cikgu shida da blog sendiri..aku dah pn jadi follower dia..sapa yang x kenal dia..sila klik sni 2k masuk masuk link http://cikshidadariparitmimingartvideos.blogspot.com/




1 ulasan:

Raji berkata berkata...

tu lah kan
kdg2 best jgak tgk org confidence nih
aku nk try jdi confidence tpi xboleh =.=
tergagap2

Catat Ulasan

My mood today